Sverige vann med 4-1 över Tyskland och tog sjunde platsen i VM!

Sverige besegrade Tyskland med 4-1 i en ”smågrinig” match på ett vackert Sannerudsvallen i Kil. Solen i zenit och en fantastisk augustikväll var scenen för placeringsmatch 7 och 8 i INAS World Football Championships 2018.

IWFC’s ambassadör Stefan Schwarz var på plats och var med på den svenska samlingen kl 15.15 och körde peptalk med team Sverige.

Matchen då? Ja, en jämngrå soppa, men Sverige var det lag som hade mest energi och driv. Wretling inledde målskytte för Sverige i 21 minuten, men Tysklands vindsnabbe Mazieta kvitterade i 26 minuten. Sverige återtog ledningen efter mål av Lignell i 31 matchminuten. Sedan 2-1 in till vilan.

Det var tyvärr smågrinigt matchen igenom och två röda kort delades ut till Tyskland, samt en ledare fick avvisas. Spiken i kistan kom med Ümit Yarars mål i 86 minuten. I 94 gjorde Sveriges William Ohlsson-Elmby (inbytt i 90) 4-1 och stängde matchen.

Mycket folk på plats och trots en ”halvdan” fotbollsmatch var det skönt för team Sverige att avgå med segern och ta en 7:e plats i VM.

Game summary