Hoppa till innehåll

IWFC

Mästerskap i fotboll för funktionshindrade

IWFC är VM i Fotboll för handikappade. Att det handlar om fotboll för funktionshindrade är nästan omöjligt att se. Här håller alla lag och alla matcher en fantastiskt hög kvalitet. Givetvis är detta evenemang något som ingår i Paralympics, och ligger inom ramen för det som kallas parasport. Ett annat namn du kanske hört mera om, gällande detta mästerskap, kan vara INAS-VM i Fotboll. De som deltar i mästerskapet har olika typer av funktionsnedsättningar, det kan Röra sig om personer med kraftig nedsättning rörande synen upp till mild cerebral pares.

En vinst av fotboll i paralympics i kombination med INAS VM i Fotboll ses som den största bragden. Det spelas även EM i Fotboll för funktionshindrade. Faktum är att Sverige har gjort mycket bra ifrån sig de sista åren.

Sveriges landslag i IWFC

Vare sig vi väljer att prata om IWFC eller INAS VM i fotboll är slutsatsen densamma. När det handlar om VM i fotboll för idrottare med funktionsnedsättning, visar de svenska resultaten att det är ett mycket kompetent landslag.

Här kan vi se till de senaste historiska resultaten. Under INAS (numera VIRTUS) EM i Fotboll i Paris 2016 blev det en bronsmedalj. Vid VM i Brasilien placerade Sverige sig på sjunde plats. Enligt den internationella rankingen är vi det femte bästa landslaget i världen. 2018 var det VM i Fotboll i svenska Värmland, där gjorde Sverige bra ifrån sig.

IWFC - VM i fotboll för handikappade i anslutning till OS

2021 beslutade man att spela handikappfotboll är i anslutning till OS. Odinarie OS förlades till Japan och avslutades någon vecka innan Paralympics började. Hela OS, tillsammans med IWFC, blev framflyttat från 2020 till 2021. Detta med anledning av viruspandemin Covid 19.

Med anledning av Corona blev många sporthändelser runt om i världen blivit inställda eller flyttade till framtiden. Nu är dock både mycket av parasport och hela Paralympics tillbaka. I och med det, är det dags för VM i Fotboll för handikappade. En klar fotbollsfest, där det svenska landslaget har stora chanser till bra resultat.

IWFC

Svenska landslaget i VM i Fotboll för funktionshindrade

När det gäller fotboll för funktionshindrade är det svenska landslaget mycket starkt på alla platser. Här har vi en kraftfull backlinje med både unga och medelålders spelare. När du sedan ser till mittfältet, finns där ett effektivt spel. Här fungerar de som livräddare på mitten, medan de också förser anfallet med snabba och placerade passningar. I anfallet har vi den yngre delen av truppen.

Som sportälskare vänsar vi med spänning på nya mästerskap. Faktum är att IWFC VM i Fotboll, kan bli den stora chansen för Sveriges landslag att nå hela vägen. Naturligtvis hoppas vi på medalj, då vårt kära landslag anses höra till de fem främsta i världen. Hur vi än ser på det, blir nästa mästerskap en fotbollsfest utan like.